MINDFULNESS TRAINING ROTTERDAM

De functie van mindfulness is om afleidingen te verminderen. Hoe meer stabiel onze mindfulness, hoe minder afleidingen en gedachtes we hebben. Als we mediteren met sterke mindfulness, zal je brein in het ‘nu’ blijven zonder afleiding en ontwikkel je een stabiele concentratie.

Bewust Opletten

Ten eerste, mindfulness zorgt dat je bewuster bezig bent met wat er gebeurt. Laten we als voorbeeld nemen: iets eten. We zijn bewust van het proces dat we aan het eten zijn. We voelen de sensaties en onze respons op die sensaties. We merken vervolgens dat we afgeleid raken en ergens anders aan gaan denken. Wanneer we dit doen, gaan we aandachtig terug naar waar we mee bezig waren: eten.

Wanneer we eten en we zijn met andere dingen bezig, zoals tv kijken, praten of lezen, is maar een gedeelte van onze aandacht bij het eten.

Omdat we ook maar weinig bewust zijn van onze gedachten, gaan deze ongecontroleerd hun gang. Er is geen bewuste poging om onze aandacht terug te brengen naar het eten. Er is geen doelgerichtheid. Deze doelgerichtheid is een belangrijk onderdeel van mindfulness. Een doel hebben of het blijven bij onze emoties, of dat nou ademen is, een bepaalde emotie of iets simpels zoals eten, betekent dat we actief ons brein aan het vormen zijn.

Mindfulness Training Rotterdam

Waar veel mensen meditatie gebruiken en dit bij een specifiek probleem helpt, zijn sommige mensen meer geneigd om mindfulness toe te passen in het algemeen.

Bij UNLP Mindfullness Rotterdam is het doel om een gelukkiger persoon te worden. Met meditatie oefeningen wordt je compassievoller en oprecht, waarmee je in sociale situaties kunt reageren als de echte jij in plaats van een sociaal masker op te zetten. Vaak denken we te veel na. We hebben geleerd om ervaringen op onze eigen manier te interpreteren en manipuleren, op een manier dat het makkelijk is om contact met onze authentieke zelf te verliezen. We raken gefrustreerd door anderen die ‘nep’ zijn, omdat we op een bepaald niveau weten dat we ook zo kunnen leven. Het sociale spel wat mensen lijken te spelen biedt een veiligheidsnet voor het geval dingen niet goed uitkomen of onze relaties niet goed stand houden. Maar om iedere dag een kostuum te dragen is net als een douche nemen met een regenjas aan. Je kunt niet werkelijk verbinden met je lijf als je continu in je ‘stunt dubbel’ al het werk aan gaat.

Mindfulness Rotterdam

Meditatie, relaxatie en verbeterde concentratie technieken zijn vaak toegepast binnen trainingen of een cursus mindfulness rotterdam, daar waar nodig. Mindfulness is een term die refereert naar verschillende meditatie technieken, helemaal wanneer deze direct worden toegepast tot dagelijkse ervaringen.

Meditatie en mindfulness hebben vele potentiële voordelen zoals:

– relaxatie en stress vermindering

– verbeterde concentratie

– boosheid management

– angst management

– chronische pijn reductie

– verbeterde slaap

– spirituele connectie

– bloeddruk management

– in het ‘nu’ leven

– betere communicatie technieken

En nog veel meer.

Heb je meer informatie nodig of interesse in onze cursus mindfulness rotterdam of mindfullness training Rotterdam? Neem dan contact met ons op!

 

DRENTHE

Dit landgoed ligt midden in Drenthe en geeft je het gevoel dat je je midden in de natuur bevindt. In de tuinen en de bossen van het landgoed zijn verschillende oefenplaatsen gerealiseerd.

MINDFULNESS ROTTERDAM

Aan de voet van de Erasmusbrug geniet je van de prachtige skyline van Rotterdam. Je wandelt in je pauze zo het Euromast-park in. En je geniet van een heerlijke lunch op onze eigen locatie.